Ексклюзиви
пʼятниця, 09 травня 2008 12:12

У Римі на 82-му році життя помер письменник Луїджі Малерба

У Римі на 82-му році життя помер письменник Луїджі Малерба

На 82-му році життя у Римі помер один з найвизначніших письменників сучасної Італії Луїджі Малерба.

На 82-му році життя у Римі помер один з найвизначніших письменників сучасної Італії Луїджі Малерба. У всіх його книгах незмінно були присутні іронія і гротеск, які часто йому вдавалося виразити за допомогою парадоксів і притч. В результаті багато книг майстра набули філософського сенсу.

Похорони письменника відбудуться в п"ятницю опівдні в знаменитій римській церкві Санта-Марія-дей-Міраколі, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на італійські ЗМІ.

Малерба почав свою творчу діяльність на початку 1950-х років як журналіст.

У 1954 році разом з режисером Антоніо Маркі зняв фільм "Жінки і солдати". У ці ж роки він написав ряд сценаріїв разомо з такими класиками італійської літератури, як Альберто Моравіа і Чезаре Дзаваттіні.

У 1960-і роки Малерба став активним учасником неоавангардистської "Групи 63" і прийшов у сучасну літературу як письменник, твори якого не надаються до однозначної інтерпретації.

Перша збірка його розповідей "Відкриття алфавіту" була опублікована у 1963 році. Потім пішли романи "Змія", "Сальто-мортале", "Блакитна планета", "Грецький вогонь", "Ітака назавжди", "Гранада-клуб".

У цих творах з великою силою виявилася його тяга до сміливого експерименту, до змішування стилів, до використання прийомів фантастики, пригодницького, детективного, історичного роману.

Він був лауреатом багатьох престижних літературних премій, зокрема "Премії Медічи" та "Грінцане Кавур", повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Римі на 82-му році життя помер письменник Луїджі Малерба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути