Ексклюзиви
понеділок, 27 жовтня 2008 15:31

У Римі більше 5 тисяч школярів протестують проти реформи освіти

Масова демонстрація учнів проти шкільної реформи, запропонованої міністром освіти Італії Маріастеллою Джелміні, проходить в понеділок в Римі.

За словами організаторів акції протесту, в ній беруть участь від п"яти до шести тисяч школярів. Демонстрація пройде по центру міста і завершиться сидячою акцією протесту під стінами Сенату італійського парламенту.

Маніфестанти несуть плакати з написами: "Ми не хочемо цю реформу!", "Руки геть від школи!".

Численні акції проти реформи освіти проходять по всій Італії вже не перший тиждень. Учні виступають проти введення єдиного викладача в початковій школі, скорочення вчителів в школах, виставляння оцінок за поведінку, зміни системи оцінок знань учнів, відміни "продовженого" і введення так званих спеціальних класів для дітей іммігрантів.

На думку експертів, здійснення цієї реформи заохотило б приватні школи і погіршило б становище державних середніх учбових закладів.

У інтерв"ю газеті "Коррьєре делла Сера", що вийшла в понеділок, глава Міноосвіти Джелміні заявила, що проти підготовлюваної реформи насправді "протестують небагато", і звинуватила ЗМІ в роздуванні конфлікту, повідомляєРІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Римі більше 5 тисяч школярів протестують проти реформи освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути