субота, 28 червня 2008 14:52

У результаті вибуху в Лівані поранено 27 людей

Дві людини загинули й 27 поранені в результаті вибуху, що прогримів вранці у суботу в місті Тріполі на півночі Лівану.

Більшість потерпілих - діти, жінки й літні люди.

Вибух, причини якого дотепер не відомі, відбувся в п"ятиповерховому житловому будинку в районі Баб эт-Табане. Зруйновано чотири квартири й кілька розташованих на першому поверсі магазинів. Постраждали також припарковані поблизу будинку машини.

Раніше на цьому тижні в районах Баб эт-Табане й Джабаль Мухсен проходили збройні зіткнення між прихильниками правлячої більшості й опозицій, у ході яких 10 осіб загинули й 55 були поранені. Бої припинилися після того, як туди були уведені об"єднані підрозділи ліванської армії й сил внутрішньої безпеки. Однак напруженість у цих районах як і раніше зберігалася. У четвер вона вилилася в підпали декількох будинків і бензозаправних станцій. А напередодні вибухом гранати були поранені дві людини.

Два найбідніші райони Тріполі - Баб эт-Табане й Джабаль Мухсен межують один із одним. Перший з них населяють головним чином мусульмани-суніти, що підтримують правлячу ліванську більшість, у другому живуть представники шиїтськой громади алавітів, що симпатизують опозиції. Їхнє протистояння почалося в часи громадянської війни в Лівані (1975-1990 роки). Стара рана знову відкрилася в травні цього року, коли Ліван став ареною запеклих збройних зіткнень прихильників і супротивників правлячої влади. У боях, що тривали тоді біля двох тижнів і не обійшли стороною й Тріполі, загинули більше 80 людей і близько 200 були поранені.

Нагадаємо, у Лівані 25 травня обрано нового президента. Ним став Мішель Сулейман, який до цього протягом десяти років обіймав посаду командувача ліванською армією.

Сулейман - 12-й президент Лівану з часу проголошення його незалежності 1943 року і третій за історію країни командувач армії, обраний на вищу державну посаду, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У результаті вибуху в Лівані поранено 27 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути