Відвідувачів ресторанів штрафуватимуть на суму від 60 центів до двох з половиною доларів США, якщо після них на тарілках залишаться недоїдені харчі. Невелика кількість ресторанів самообслуговування і суші-барів вже запровадили у себе штрафи.
– Сума штрафу, вказана в меню, покликана, перш за все, застерегти відвідувача, – відзначив прес-секретар гонконзької федерації рестораторів. І додав, що нікого ще не оштрафували і, судячи з усього, не будуть, оскільки кожен ресторатор дуже дорожить своїми відвідувачами.
Гонконг переживає серйозну кризу, викликану збільшенням кількості сміттєвих відходів. Тільки ресторанна індустрія міста щодня викидає до 700 тонн харчових відходів, повідомляє Лента.ру.
×
Коментарі