У православних християн 28 листопада починається Різдвяний піст, який триватиме до свята Різдва Христового.
У Пилипів піст християни виключають з раціону м'ясні, молочні продукти та яйця.
Вживати вино й рибу дозволяється, крім середи і п'ятниці та деяких інших днів, за церковним статутом, пише БФ "Православний спадок України на Святій Горі Афон".
Під час Різдвяного посту слід духовно приготуватися до великого свята - Різдва Господа Ісуса Христа. Головними засобами для кожного християнина є молитва та утримання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно почати здорове харчування
40-денний піст був встановлений 1166 року у Константинопольському Соборі. Раніше перед Різдвом постили 7 днів.
Різдвяний піст один з найтриваліших і найсуворіших у році. Триває 40 днів. Щоб знати, що можна їсти, а від яких продуктів краще відмовитися, потрібно звірятися з календарем харчування. Так користь отримає і душа, і тіло, не шкодячи своєму здоров'ю.
Коментарі