вівторок, 18 листопада 2008 17:45

У понеділок відбудеться наймогутніша в історії Інтернету вірусна атака

Фахівці впевнені, що в наступний понеділок, можливо, відбудеться наймогутніша вірусна атака в комп"ютерній історії, і закликають користувачів проявити пильність.

Як повідомляється, експерти в галузі комп"ютерної безпеки компанії РС Tools, проаналізувавши відомості про віруси і черв"яків з більш ніж 500 тисяч комп"ютерів зі всього світу, назвали 24 листопада днем можливого піку діяльності віртуальних злочинців в 2008 році.

Дані 2007 року показали, що минулого року найсильніша атака пройшла за три доби до Дня подяки - це дозволило їм припустити, що те ж відбудеться і цього року.

Як пояснює компанія, збільшення вірусної активності в цей період пов"язане з масовим Інтернет-шопінгом напередодні Різдва. Люди, які роблять покупки он-лайн і готові надати свою фінансову інформацію, якраз і стають жертвами шахраїв.

Тільки цього року, повідомляє видання, у Великобританії, як очікується, в Інтернеті буде зроблено покупок на 13,16 млрд фунтів, що на 15% більше, ніж минулого року. Тим більше що багато хто тепер, в умовах фінансової кризи, віддасть перевагу нижчим цінам Інтернет-магазинів.

Втім, продажі - не єдиний розповсюджувач шкідливих програм. Спамери і злочинці вже використали популярність обраного президента США Барака Обами, щоб змусити користувачів обманним шляхом викачати вірус. Так, по електронній пошті розсилалося посилання на відео, де нібито була промова Обами, насправді на комп"ютер встановлювався троянський вірус.

Нагадаємо, міністри внутрішніх справ країн-членів Євросоюзу схвалили пропозицію Єврокомісії виділити 55 млн євро на створення технології відстежування в Інтернеті тих, хто розміщує матеріали, які несуть загрозу безпеці користувачів, особливо дітей.

За даними європейської влади, половина всіх порушень етики або закону в Інтернеті так чи інакше пов"язана з дитячою порнографією.

Як пояснила міністр внутрішніх справ головуючої в ЄС Франції Мішель Альо-Марі, "мета проекту - створити європейську базу даних при "Європолі", в яку стікалися б усі сигнали про незаконну поведінку в Інтернеті. Тобто йдеться про централізацію зусиль в цьому напрямі. З іншого боку, необхідно використовувати досвід боротьби з кібер-злочинцями, напрацьований окремими країнами, - з тим, щоб допомогти "Європолу" діяти ефективніше", повідомляє InoPressa

Зараз ви читаєте новину «У понеділок відбудеться наймогутніша в історії Інтернету вірусна атака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути