Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 08:35

У Польщі сто тисяч водіїв вантажівок провели акцію протесту

Сто тисяч водіїв вантажівок сьогодні зупинили свої машини біля доріг по всій країні на знак протесту проти важкої економічної ситуації. Водії зупиняли машини на узбіччі і в"їжджали на спеціальні паркінги. Акція протесту тривала одну годину.

Водії великовантажних машин і власники транспортних компаній, вантажів, що займаються перевезенням, вимагають від уряду Польщі радикального поліпшення економічної ситуації перевізників.

Причин масової акції протесту кілька: зростання цін на паливо, різке зміцнення польського злотого по відношенню до долара США (з 4,3 до 2,1 злотого за 1 долар) і євро (з 4,5 до 3, 37 злотого за 1 євро), поганий стан польських доріг.

Власники транспортних компаній, що входять до Міжнародного об"єднання автоперевізників, вимагають, у першу чергу, знизити ціни на паливо.

А в Іспанії і Португалії під час страйку водіїв вантажівок загинули два маніфестанти. Їх задавило машинами, коли вони намагалися блокувати дороги. Іспанські далекобійники припинили постачання пального на бензоколонки, на заправках зараз висять таблички - "палива немає", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Польщі сто тисяч водіїв вантажівок провели акцію протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути