Ексклюзиви
субота, 24 березня 2007 18:58

У Польщі проходить акція протесту через розміщення американської ПРО

У столиці Польщі сьогодні проходить акція протесту проти розміщення на території країни елементів системи протиракетної оборони (ПРО) США, а також польської військової присутності в Іраку і Афганістані.

Акція протесту почалася в центрі Варшави на Замковій площі, після чого присутні попрямували до президентського палацу і будівлі посольства США.

Декілька сотень демонстрантів викрикували гасла: "Немає крові за нафту", "Стоп війні", а також "Гоп, гоп, гоп, базі (ПРО) - стоп!".

У руках у маніфестантів плакати: "Вистачить лобізму і імперіалізму США", "Пускова установка - для уряду, не для ракет", "Стоп окупації Іраку".

Протестуючі вимагають виведення польського військового контингенту з Іраку і Афганістану, а також припинення переговорів з урядом США про розміщення на польській території елементів системи ПРО.

Акцію протесту організувала Ініціатива "Стоп війні". Серед маніфестантів - представники лівих партій, Польської комуністичної партії, Вільної профспілки "Серпень-80" і громадяни Іраку, що проживають в Польщі, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Польщі проходить акція протесту через розміщення американської ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути