Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 08:25

У Польщі на військовому літаку розбилися 20 осіб

У Польщі на військовому літаку розбилися 20 осіб
У Польщі на військовому літаку розбилися учасники конференції з безпеки польотів

Транспортний літак CASA-295М випущений  в Іспанії. Польща експлуатує вісім лайнерів цього типу. На борту літака можуть знаходитися до 78 осіб

У західно-поморському воєводстві Польщі, недалеко від міста Щецін, в середу ввечері розбився військовий транспортний літак типу CASA-295М, повідомляє  РІА "Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ. Загинули всі пасажири і члени екіпажа. У міністерстві національної оборони відзначають, що в літаку знаходилися високопоставлені офіцери ВВС Польщі. Літак повністю згорів.

Як заявив прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск, що прибув на військову базу в Мірославец, недалеко від місця падіння літака, загинули 20 осіб - чотири члени екіпажа і 16 військовослужбовців.

Серед загиблих офіцерів польських ВВС - командир першої бригади тактичної авіації генерал Анджей Анджеєвський і командир бази ВВС в Мірославці полковник Єжи Пілат. Про це повідомив у четвер представник ВВС Польщі.

Кажучи про причини трагедії, Туск сказав, що "все можливо: технічні причини, погодні умови, помилка пілота". "Потрібно почекати думки фахівців", - додав він. Главу  уряду супроводжує міністр національної оборони Польщі Богдан Кліх.

За даними Служби порятунку, літак розбився при заході на посадку. Лайнер впав з висоти 200 метрів і загорівся у лісі за 800 метрів від аеродрому. Пасажири літака були учасниками щорічної конференції з безпеки польотів. На даний момент рятувальники знайшли сім тіл загиблих.

Конференцію з безпеки польотів у Польщі щорічно організовує Управління цивільної авіації.

Транспортний літак CASA-295М виробляють в Іспанії. Польща експлуатує десять лайнерів цього типу, які можуть перевозити до 78 осіб, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі на військовому літаку розбилися 20 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути