середа, 24 жовтня 2007 12:31

У Північному Іраку евакуйовані жителі близько 200 сіл

Жителі близько 200 сіл в прикордонних з Туреччиною районах Північного Іраку евакуйовано під приводом забезпечення безпеки.

Евакуація була почата у зв"язку з можливістю проведення турецькою армією транскордонної операції в регіоні. Жінки, діти і молодь сіл ховаються у родичів. Місцеві жителі прямують в район Захо. Одне з евакуйованих сіл є християнським.

В середу ряд ЗМІ Туреччини повідомили про проведення турецькою армією операції в Північному Іраку з використанням авіації і артилерії. Так, газета "Ені Шафак"сообщила, що підрозділи турецької армії, що узяли в щільне кільце курдських сепаратистів на межі з Іраком, увійшли до Північного Іраку.

Турецький спецназ, підтримуваний вертольотами, проводить операцію з переслідування бойовиків, винищувачі F-16 і артилерія завдають точкових ударів по таборах РПК на глибині до 50 кілометрів суміжної території.

Газета "Заман", зі свого боку, пише, що операція з використанням авіації проводиться на глибину 40 кілометрів. При цьому вона посилається на вислови офіційного представника уряду Джеміля Чичека на засіданні ради правлячої партії. Він також сказав, що США проінформовані про проведення трансграничної операції, і з американською стороною здійснюється обмін розвідувальною інформацією.

Протидія курдським сепаратистам в середу в Анкарі обговорить Раду національної безпеки (СНБ) Туреччини. Засідання СНБ пройде в Анкарі під головуванням президента Абдуллаха Гюля.

Газета "Хюррієт" в зв"язку з цим не виключає, що на зустрічі обговорюватиметься проект забезпечення безпеки кордону з Іраком. Зокрема, як повідомляється, уздовж 400-кілометрової ділянки кордону планується встановити загороди з колючим дротом, створити мінні поля, обладнати прикордонну зону спеціальними радарами, термальними камерами, повідомляє в середу турецька газета "Ватан".

Зараз ви читаєте новину «У Північному Іраку евакуйовані жителі близько 200 сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути