Ексклюзиви
неділя, 06 травня 2007 13:59

У Петербурзі через ненадану медичну допомогу помер солдат

Сергій Завьялов помер напередодні від побоїв в петербурзькому госпіталі. Він був призваний з Вологди 22 червня 2005 року і служив у селищі Сертолово 1, в Ленінградській області; мав демобілізуватися і повернутися додому 22 травня 2007 року. З мамою останній раз по телефону розмовляв 26 квітня.

27 квітня вранці його привезли у ВМА непритомного з важкою черепно-мозковою травмою. Відразу з"явилося декілька версій того, що з ним сталося. Перша полягала в тому, що він нібито впав у туалеті й сильно забився. Друга (що з"явилася кількома годинами пізніше), переросла в кримінальну справу по статті 335 частина 2 (в) - нестатутні відносини, пов"язані з насильством, здійснені групою осіб. За звинуваченням у скоєнні злочину щодо Сергія Завьялова зараз затриманий і поміщений в слідчий ізолятор "Хрести" його товариш по службі.

Помер Сергій не приходячи до тями і розповісти про те, що трапилося, не зміг. О 5:30 ранку черговий офіцер вийшов в розташування частини і побачив Сергія, у якого текла кров з обох вух. Черговий офіцер побачив, що у молодої людини зламана щелепа з одного боку і проломлена скроня з іншого. Незважаючи на стан підлеглого офіцер наказав потерпілому лягти негайно спати. О 7:30 ранку, коли Сергію було вже зовсім погано, його уклали на носилки і повезли в Осінову Рощу, у військовий госпіталь N 329.

Там лікарі не мають нейрохірургічних навиків і непритомного молодого чоловіка возили областю та Петербургом до 10 ранку. І лише о 10 годині він потрапив до рук фахівців Військово-медичної Академії, але упущений дорогоцінний час позбавив його шансу на порятунок, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Петербурзі через ненадану медичну допомогу помер солдат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути