понеділок, 04 червня 2007 09:05

У передвиборчій президентській гонці в США лідирують Хiлларі Клінтон та Рудольф Джуліані

Демократ Хілларі Клінтон та республіканець Рудольф Джуліані продовжують лідирувати в президентській передвиборчій кампанії в США. Про це свідчать обнародувані в неділю результати опитування громадської думки, що проводилася на замовленням газети The Washington Post і телекомпанії АВС. У опитуванні, який проводився з 29 травня по 1 червня, взяли участь 1205 повнолітніх жителів США.

Сенатор-демократ від штату Нью-Йорк Хилларі Клінтон як і раніше випереджає свого конкурента сенатора від штату Ілінойс Барака Обаму. За Клінтон, згідно з результатами опитування серед демократів, зараз готові проголосувати 42% респондентів, а Обаму підтримують 27% учасників дослідження. На третьому місці залишається колишній сенатор Джон Едвардс. За нього готові віддати свої голоси 11% прихильників Демократичної партії.

У стані республіканців значне лідерство продовжує зберігати колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, який упевнено випереджає свого однопартійця сенатора Джона Маккейна. За Джуліані зараз готові проголосувати 34% респондентів, тоді як за Маккейна - 20%.

Замикає "трійку" республіканських лідерів передвиборчої гонки колишній сенатор і актор Фред Томпсон, за якого готові віддати свої голоси 13% опитаних.

Учасники опитування як з числа республіканців, так і демократів назвали Ірак головним питанням, яке зумовило їх вибір серед претендентів в президенти.

Національний з"їзд республіканців, за підсумками якого буде названий кандидат партії на президентських виборах, відкриється 1 вересня 2008 року в Міннеаполісе штат Міннесота, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «У передвиборчій президентській гонці в США лідирують Хiлларі Клінтон та Рудольф Джуліані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути