вівторок, 20 листопада 2007 15:13

У Пакистані через криваві сутички з поліцією затримали 150 журналістів (ФОТОРЕПОРТАЖ)
7

Близько 150 представників засобів масової інформації заарештовано у вівторок в пакистанському місті Карачі. Затримання було проведене після зіткнень з поліцією в ході акцій протесту проти введення в країні надзвичайного стану.

Журналісти, які брали участь в мітингу опозиції, були відтіснені поліцією до прес-клубу міста, звідки їх на мікроавтобусах відвезли в відділки. За свідченнями очевидців, як мінімум двоє журналістів в ході зіткнень отримали поранення, повідомляє ІТАР-ТАСС.

У Пакистані 3 листопада було оголошено надзвичайний стан, припинена дія конституції, відключені від мовлення недержавні інформаційні телеканали, в столицю Пакистану Ісламабад і деякі інші міста введені війська. Власті пояснюють введення НС активізацією бойовиків-ісламістів в прикордонних з Афганістаном районах і зростанням кількості терористичних актів.

Екстрені заходи, схвалені урядом, викликають незадоволення пакистанської опозиції, яка з моменту введення в країні НС не припиняє масові акції протесту. Лідер антиурядової Партії пакистанського народу, екс-прем"єр Беназір Бхутто раніше заявила, що бойкотуватиме парламентські вибори і закликала населення підтримати акції протесту.

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані через криваві сутички з поліцією затримали 150 журналістів (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути