пʼятниця, 25 квітня 2008 12:30

У Німеччині відкрили центр для нав"язливих людей

У Німеччині відкрили центр для нав"язливих людей
У столиці Німеччини почав працювати перший в країні консультаційний центр для людей, одержимих переслідуванням інших.

У міжнародній практиці їх називають "сталкерами" (у російській мові цей термін має ще кілька абсолютно інших значень).

У 2007 році висліджування або надмірне нав"язування себе іншим стало в Німеччині кримінально караним, в той рік в поліцію поступило більше тисячі скарг на сталкерів.

Тепер, згідно з німецькими законам,и людина, одержима переслідуванням іншого, може бути засудженою до штрафу або позбавлення волі строком до 10 років. Максимальний термін ув"язнення загрожує тим, чия поведінка спровокувала смерть людини.

Унікальний консультаційний центр, відкритий в Берліні, покликаний допомогти сталкерам справитися з деструктивною звичкою.

"Переслідування - це як фізична залежність. Правопорушник лише продовжує збільшувати дозу", - говорить психолог Вульф Ортіц-Мюллер.

Досліджувати причини поведінки сталкерів і допомагати їм долати цю проблему в центрі будуть п"ять психотерапевтів і соціальні працівники. Всі консультації - безкоштовні, анонімні і без попереднього запису.

Згідно з інформацією на сайті www.stop-stalking-berlin.de юридичних консультацій для сталкеров не передбачено. Повідомляється, що центр тісно співпрацюватиме з поліцією.

"Тільки сам сталкер може припинити переслідувати інших. У цьому сенсі Stop-stalking може допомогти захистити і жертву нав"язливої поведінки", - мовиться на сайті центру, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині відкрили центр для нав"язливих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути