Ексклюзиви
субота, 26 січня 2008 11:30

У Німеччині помер останній ветеран Першої світової

У Німеччині у віці 107 років помер Еріх Кестнер, який, за твердженням ряду німецьких видань, таких як DerSpiegel і DieWelt, ймовірно, був останнім ветераном Першої світової війни, передає AssociatedPress.

За словами рідних, Кестнер помер ще 1 січня в будинку пристарілих в Кельні, проте, як відзначає AssociatedPress, ця подія пройшла фактично непоміченою. Перші, рідкісні повідомлення про смерть Кестнера з"явилися в німецькій пресі ближче до кінця січня.

Кестнер народився в 1900 році і потрапив на війну в 1918 році, відразу після того, як закінчив школу. Його відправили на Західний фронт, проте на передову він так і не потрапив. За словами сина Кестнера, Петера, отець прослужив в солдатах три місяці або півроку.

У 1939 році він знов був покликаний в армію і під час Другої світової війни служив лейтенантом наземної служби Люфтваффе переважно у Франції. Після 1945 року Кестнер став суддею в Ганновері.

Рідні Кестнера розповіли, що останнім часом йому приходило безліч листів - люди хотіли отримати автограф останнього ветерана Першої світової війни.

Зі свого боку представники Бундесверу заявили, що не мають в своєму розпорядженні якої-небудь інформації з цього приводу. Ні у Федеральному військовому архіві, ні в Комісії з військових поховань не міститься відомості про ветеранів Першої світової, які б були здоровими і нині, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині помер останній ветеран Першої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути