Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 21:32

У Нігерії від дитячих ліків померли 84 дитини

У Нігерії від дитячих ліків померли 84 дитини

Черговий скандал з продукцією, що містить отруйні речовини, вибухнув в Нігерії - там не менше 84 дітей у віці від двох місяців до семи років померли від небезпечних ліків. Більше сотні малюків захворіли. У зв"язку з цими випадками в країні проведена серія арештів.

Як повідомили в міністерстві охорони здоров"я Нігерії, дітям давали мікстуру My Pikin, що знімає неприємні відчуття і біль при прорізуванні зубів. При перевірках виявилось, що в ній у високій концентрації міститься діетиленгліколь (ДЕГ) - розчинник, присутній, як правило, у складі автомобільного антифризу і гальмівної рідини. ДЕГ руйнівний для нирок, серця і нервової системи і може призвести до смерті.

Арештовано 12 осіб: п"ятеро - з фармацевтичної компанії, останні - з хімічного підприємства, що переставляє ДЕГ. У разі визнання їх винними, їм може загрожувати до 15 років в"язниці або штрафів в розмірі 3380 доларів.

Раніше вже були випадки виявлення ДЕГ, наприклад, в США з аптек була відкликана зубна паста китайського виробництва. А в Панамі в липні 2007 року через використання цієї пасти померли 83 людини.

За матеріалом NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У Нігерії від дитячих ліків померли 84 дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути