Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2007 16:57

У Нідерландах тисячі школярів вимагають скорочення учбових годин

У Нідерландах 26 листопада поновилися акції протесту школярів, які вимагають скоротити кількість учбових годин в році, повідомляє AFP.

За інформацією агентства, в ході акцій на вулиці Амстердама, Ейндховена та Міддлбурга вийшли декілька тисяч старшокласників, які вимагають скоротити кількість учбових годин з нинішніх 1040 до 960 в рік.

Варто відзначити, що це вже не перша подібна акція голландських школярів. В понеділок 19 листопада декілька сотень учнів коледжів, зібралися на площі перед учбовим закладом і стали кидати яйця в міські автобуси. Поліція затримала декілька чоловік за порушення громадського спокою.

Декілька днів опісля, в п"ятницю 23 листопада пройшли масові демонстрації школярів в Амстердамі, Роттердамі, Гаазі, Лейдені, Делфті, Драхтені та інших містах. В цілому акції носили спокійний характер, проте в деяких містах поліцейським довелося пустити в хід кийки. Було затримано декілька людей.

Відповідно до указу уряду Нідерландів, школи зобов"язані надавати учням не менше 1040 учбових годин в рік. Проте в учбових закладах зіткнулися з браком кваліфікованих вчителів. У зв"язку з цим Загальний нідерландський комітет дій школярів вже декілька тижнів організовує акції протесту, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Нідерландах тисячі школярів вимагають скорочення учбових годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути