середа, 28 травня 2008 18:51

У Непалі спалахнули зіткнення. Є жертви

Щонайменше три людини загинули сьогодні в місті Дхангадхи на заході Непалу під час запеклих зіткнень між місцевими жителями і поліцією. Про подробиці інциденту поки не повідомляється. У місті введена комендантська година, передає ІТАР-ТАРС.

Нагадаємо, Засновницькі збори в цій країні повинні в середу ухвалити історичне рішення про скасування в Непалі монархії і проголошення республіки. По всій країні введені посилені заходи безпеки. Початок першого засідання, призначений спочатку на 11 ранку, був відкладений на чотири години у зв"язку з проведенням консультацій між лідерами трьох провідних політичних партій.

Міжнародний палац з"їздів імені короля Бірендри, де збираються депутати, знаходиться під посиленою охороною. Напередодні поряд з ним були підірвані дві бомби. Ніхто не постраждав, але заходи безпеки були ще більше посилені. У багатошарове кільце оточення узятий і королівський палац Нараянхиті - притулок останнього непалського монарха Гьянендри. Тисячі поліцейських і військовослужбовців розміщені безпосередньо на підступах до огорожі палацу і усередині по периметру головних будівель.

Ворота комплексу прикривають шість танків. Влада побоюється виникнення безладів і погромів під час запланованих широких святкувань з нагоди початку нового етапу в історії гімалайської держави, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «У Непалі спалахнули зіткнення. Є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути