Ексклюзиви
середа, 07 березня 2007 15:54

У NASA немає грошей на захист Землі від астероїдів

Керівництво Національного космічного агентства США (NASA) заявило, що агентство здатне відстежити всі загрозливі Землі астероїди, проте для цього знадобиться додаткове фінансування. Тільки

Для виявлення 90% з 20 тис. потенційно небезпечних небесних тіл до 2020 року національному космічному агентству США (NASA) додатково буде потрібно не менше мільярда доларів.

Про це йдеться у звіті NASA, який зробили на прохання Конгресу США.

- Ми знаємо, що робити, але у нас просто немає на це грошей, - заявив, представляючи звіт директор науково-дослідного центру Еймс Саймон Ворден.

Наразі агентство вже відстежує рух великих об"єктів більше кілометра в діаметрі, які здатні знищити майже все живе на Землі. Проте навіть дрібніші астероїди здатні призвести до катастрофічних наслідків.

Наприклад, астероїд діаметром 150 метрів представляє загрозу для планети, навіть без наявності прямого зіткнення. У результаті вибуху подібного об"єкту на підльоті до Землі під впливом земної атмосфери руйнування від ударної хвилі будуть величезними, пояснив директор дослідницького центру NASA. Один лише вибух буде еквівалентний 100 млн. тонн динаміту і зможе знищити цілий штат на зразок Меріленда, додав Ворен.

За матеріалами Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «У NASA немає грошей на захист Землі від астероїдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути