Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2007 12:08

У найдорожчому місті США квартири дешевші, ніж у Москві

Оренда квартири в центрі Нью-Йорка у порівнянні з Москвою дешевша при більшому ступені комфорту.

За даними американської брокерської компанії Marcus & Millichap, вартість орендованого житла в найдорожчому місті США в середньому минулого року становила $2,553 на місяць. Цінові стрибки вгору, як буває на московському ринку, тут просто неможливі.

Зростання цін на оренду в Нью-Йорку відбувається в основному за рахунок "новеньких" жителів. Збільшення орендної плати для постояльців регулюється в межах 2-6% на рік.

- Мій нинішній дворічний орендний договір обійшовся мені лише на $47 дорожче попереднього. Я живу в будинку більше 20 років і плачу за свою квартиру з балконом на Бродвей значно менше тих, хто заселився вчора, а саме близько $1 тис. За такі гроші я не зможу знайти аналогічну квартиру навіть в набагато гіршому районі, - розповів один з постояльців манхеттенської "висотки".

На думку аналітиків, у 2007 нинішньому році ціни на оренду житла в Нью-Йорку виростуть на 6,5%, а по всій країні - на 4,3%.

У Москві ж стрибків цін більше не буде, заявив у вівторок, 20 лютого, перший заступник мера Москви, керівник столичного будкомплексу Володимир Ресін.

- Ми працюємо у ринковій системі, і ринок підносить свої уроки, іноді те, чого ми не чекаємо. Але в цілому, ситуація, на мій погляд, виглядає так - великих стрибків, підвищення або пониження цін, чекати не слід, - сказав він в ефірі одного з московських телеканалів.

Водночас Ресін зазначив, що "не варто забувати про інфляцію найближчим часом". Тому відповідно буде і невелике подорожчання.

За останні два тижні на московському ринку нерухомості стрибки у цінах зменшилися. За даними аналітиків, середній рівень вартості житла зріс на 0,2% і склав $4,220 за квадратний метр.

За матеріалами: Новости-Грузия, Газета.Ru, Квадратный метр.

Зараз ви читаєте новину «У найдорожчому місті США квартири дешевші, ніж у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути