Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2020 23:15

У МВС прокоментували поновлення на посаді екскомандира "Беркуту"

У МВС прокоментували поновлення на посаді екскомандира "Беркуту"
Шаповалова не хочуть бачити на посаді в МВС. Фото: 5 канал

У міністерстві внутрішніх справ відреагували на рішення суду про поновлення екскомандира роти харківського підрозділу "Беркуту" Віктора Шаповалова.

"МВС і Національна поліція оскаржать рішення Харківського окружного адмінсуду про відновлення на службі екскомандира роти "Беркут" Віктора Шаповалова. Він не буде служити у лавах поліції – таким там не місце", написав речник МВС Артем Шевченко у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відпустив під домашній арешт "беркутівця", якого звинувачують в розстрілах на Майдані

Харківський окружний адмінсуд поновив на посаді у правоохоронних органах Шаповалова, якого обвинувачували у злочинах проти Майдану.

Ексберкутівець Шаповалов перебував під вартою з 2015 року. Йому інкримінували перевищення службових повноважень, що призвели до загибелі або поранення 110 активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року в районі Маріїнського парку та Кріпосного провулка в Києві.

За даними слідства, екскомандир 2-ї роти харківського "Беркуту" віддав злочинний наказ, що призвів до смерті 3 активістів, а також до травмування 107 людей.

У 2016 році Шаповалов у суді визнав свою провину, попросив вибачення та назвав прізвища колишніх колег, які отримували набої зі свинцевою картеччю замість гумових куль.

У листопаді 2019-го Київський апеляційний суд звільнив Шаповалова з-під варти, відтоді він перебуває на волі. Це рішення суд ухвалив за "законом Савченко", згідно з яким один день у СІЗО зараховується за 2 дні ув'язнення. За ним термін тримання під вартою Шаповалова становить 9 років із 10 максимально передбачених пред'явленим йому обвинуваченням.

Зараз ви читаєте новину «У МВС прокоментували поновлення на посаді екскомандира "Беркуту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути