Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2007 10:54

У Москві заборонять використання фонограм на концертах

Уряд Москви готує закон про заборону використовувати фонограму на концертах. Ухвала стосуватиметься виступів, які організовуватимуться на бюджетні гроші. Зараз законопроект "вже на виході" і "може бути прийнятий найближчим часом", повідомляє Newsru.com з посиланням на депутата Мосгордуми і співака Андрія Ковальова. Нововведення стосуватиметься "концертів, що проводяться на бюджетні гроші", на яких "більше не буде фанери", завірив депутат.

Зокрема, під дію закону потрапить програма, що організовується до традиційного Дня міста. За словами Ковальова, проект закону вже підтриманий мером Москви Юрієм Лужковим.

Одночасно депутати продовжують працювати над законопроектом "Про порядок інформування споживачів при використанні фонограми".

За словами депутата, біля витоків боротьби з "фанерою" стояв ще співак Йосип Кобзон, який завжди співає "живцем". Пізніше до руху приєдналися рок-музиканти.

У процесі дискусії багато проектів було відкинуто. Так, серед іншого спочатку пропонувалося саджати за виконання під фонограму у в"язницю на п"ять років або взагалі заборонити "фанеру", як у Китаї і Таджикистані.

Викликало спори і саме визначення фонограми, яку, за пропозицією Олександра Градського, в результаті було названо "вокальною, тобто голосовою імітацією".

Про конкретні терміни ухвалення цього закону Ковальов говорити не став.

На думку депутата, нова ухвала допоможе всім: виконавцям, слухачам і організаторам концертів.

Зараз ви читаєте новину «У Москві заборонять використання фонограм на концертах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути