Ексклюзиви
понеділок, 01 жовтня 2007 09:35

У Москві школяр вистрибнув з 19-го поверху після заборони грати на комп"ютері

У Москві 10-річний Андрій Смирнов викинувся з балкона квартири на 19-му поверсі на вулиці Ватутіна і розбився на смерть. Це відбулося після того, як батьки насварили його за погану поведінку у школі і заборонили грати на комп"ютері.

Слідчим, що прибулим на місце трагедії,  довелося неабияк потрудитися, щоб привести у себе убитих горем батьків і допитати їх.

Несподівано з"ясувалося, що вони були побічно причетні до загибелі сина. "У вересні Андрій пішов у третій клас, проте результати його навчання не радували батьків, - розповіло джерело газети в ГУВС Москви. – Покарали вони його забороною грати в комп"ютер". Школяр так і не зміг винести розлуку з електронним другом  і тому вирішив звести рахунки з життям.

За день до трагедії Андрій отримав зауваження від вчителів. І, як це прийнято у школах, зауваження педагоги вписали хлопчикові у щоденник. Побоюючись покарання батьків, школяр вирішив знищити цей запис і спробував стерти його звичайною гумкою. Проте, у результаті на сторінці щоденника були не тільки зауваження від вчителів, але ще і потертості, що видавали спробу це зауваження приховати.

"В неділю батьки Андрія відкрили щоденник і побачили там відразу два "злочини" - погана поведінка в школі і спроба обману, - розповіли міліціонери, що приїхали на місце трагедії.

З їх слів стало зрозуміло, що батьки сильно вилаяли хлопчика за скоєне і вирішили його покарати, заборонивши у вихідні грати у комп"ютер.

За словами мами Андрія, 34-річної Вікторії, після того, що трапилося дитина відразу  замкнулася. "Він нічого не говорив і просто мовчки сидів у кутку, - у сльозах розповідала матір міліціонерам. - Хто міг подумати, що Андрюша піде на таке..."

За словами Вікторії, хлопчик дочекався моменту, коли вона піде в іншу кімнату, відкрив балкон і вистрибнув з 19-го поверху 22-поверхового будинку.

Хвороблива залежність від комп"ютера стала справжньою бідою сучасних дітей. "На жаль самогубства відлучених від комп"ютерів дітей стають нормою, - розповів керівник центру правової психологічної допомоги Михайло Виноградов. - Діти дійсно потрапляють у залежність від комп"ютера і розлучаючись з ним можуть легко піти на самогубство, оскільки до кінця не усвідомлюють всі наслідки цього кроку і в цьому віці ще не цінять життя", повідомляє "Комсомольська правда".

Зараз ви читаєте новину «У Москві школяр вистрибнув з 19-го поверху після заборони грати на комп"ютері ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути