Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2007 15:46

У Москві померла зірка фільму "Доживемо до понеділка" Ніна Меньшикова (ФОТО)

 
У Москві на 80-му році життя після важкої тривалої хвороби померла народна артистка РРФСР, лауреат Державної премії СРСР Ніна Меньшикова.

Ніна Євгеніївна була дружиною знаменитого режисера Станіслава Ростоцького і матір"ю трагічно загиблого 5 років тому режисера і актора Андрія Ростоцького.

Ніна Меньшикова народилася 8 серпня 1928 року в Москві. У 1953 році закінчила ВДІК (майстерня Сергія Герасимова і Тамари Макарової). З 1953 року Меньшикова - актриса Театру-студії кіноактора. Лауреат Державної премії СРСР за роль вчительки Світлани Михайлівни в легендарному фільмі 1970 року "Доживемо до понеділка". У 1977 році їй було присвоєно звання народної артистки РРФСР.

Ніна Меньшикова зіграла свої кращі ролі у фільмах "Дівчатка", "Доживемо до понеділка", "Шкільний вальс".

Актриса також знімалася у фільмах "Перші радощі", "Ходіння по муках", "Молодо-зелено", "Серце матері", "Моя Анфіса", "Візит до Мінотавра" і багато інших. Останніми роками грала ролі в серіалах "Євлампія Романова: слідство веде дилетант", "Опера. Хроніки забійного відділу". ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Москві померла зірка фільму "Доживемо до понеділка" Ніна Меньшикова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути