середа, 11 лютого 2009 10:54

У Москві почалися перші страйки у зв"язку з кризою

У Москві почалися перші страйки у зв"язку з кризою
Першими протестувати почали таксисти. Гнів таксистів викликали дії господарів однієї з таксомоторних компаній. Ось уже два дні водії трьох столичних таксопарків не виїжджають на маршрут.

Суть претензій зводиться до наступного: людина влаштовується на роботу в таксопарк, їй видають машину, і вона починає розвозити пасажирів. Щодня за оренду авто вона платить господарям 1900 рублів, ще близько тисячі рублів за зміну йде на бензин. Крім того, з кожного замовлення, отриманого по радіо, господарям йде ще 50 рублів. Щоб відбити ці гроші, треба розвезти не менше десятка клієнтів, тільки після цього таксист починає заробляти на себе. Але 9 лютого керівництво компанії оголосило, що з замовлення водії будуть платити вже не 50 рублів, а 100. А з весни підвищиться плата за оренду машин.

Від результату страйку залежить, чи вийдуть на вулиці мільйони інших "найманців"

Таксисти підрахували, що тепер вони повинні працювати по 15-16 годин, тільки щоб відбити витрати.

Основний кістяк водіїв-професіоналів вимагає від господарів повернення колишніх ставок оренди і радіозамовлення. Є в них і утопічні претензії до влади - прибрати з вулиць "бомбил".

Таксисти повинні працювати по 15-16 годин

І це ще не все. Вони вимагають прибрати з таксопарку ігрові автомати. "Справа кожного - грати, не грати, - сказали кореспонденту таксисти. - Але багато хто зривається і програє останнє". В їхньому таксопарку автоматів всього 6. А в інших їх число доходить до півсотні.

Поки що, незважаючи на страйк, власники автопарків вимоги працівників не почули. Протестуючі, їх поки що близько 120 осіб, обіцяють продовжити акцію. Це перший в Москві кризовий страйк, від його результату залежить багато чого: чи вийдуть на вулиці мільйони інших "найманців", пише "Московський комсомолець"
Зараз ви читаєте новину «У Москві почалися перші страйки у зв"язку з кризою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути