Ексклюзиви
субота, 05 квітня 2008 15:52

У Москві нацболи під виглядом весілля планували мітинг

Співробітники ГУВС Москви запобігли спробі проведення несанкціонованого мітингу на Червоній площі. Затримано 25 осіб, що зараховують себе до НБП.

Група молодих людей, імітуючи весільну процесію, спробувала увійти на Червону площу і провести несанкціонований мітинг. "Процесії" вдалося з боку Василівського спуску дійти до Лобного місця.

Акцію зупинили, затримано 25 осіб, які зараз перебувають в УВС "Китай-город".

Затримані зараховують себе до забороненої Націонал-більшовицької партії (НБП, лідер Едуард Лимонов). У них вилучено декілька плакатів і символіку НБП. У одного із затриманих вилучений травматичний пістолет.

Під час затримання молоді люди чинили опір співробітникам ОМОНу, а один із них розпорошив газ із балончика в обличчя співробітникам міліції.

У даний час вирішується питання про залучення затриманих до адміністративної відповідальності, а також і до кримінальної відповідальності у зв"язку з опором співробітникам правопорядку.

Міністр внутрішніх справ РФ Рашид Нургалієв раніше заявляв, що хуліганська молодь переходить до нової тактики і використовує для акцій "флеш-моб". Він пояснив, що "флеш-моб" є тактичним прийомом, коли учасники протиправних акцій конспіративно збираються в один і той же час в заздалегідь призначеному місці і за єдиним сценарієм здійснюють певні дії, після чого швидко покидають місце акції. Він нагадав, що подібні речі відбувалися останнім часом в Москві і Санкт-Петербурзі.

На думку міністра, щоб запобігти таким акціям необхідні превентивні заходи, оскільки подібні витівки заподіюють значного збитку будівлям, комунікаціям, машинам екстрених служб, громадському і приватному транспорту, порушують права і свободи громадян.

Як відзначив Нургалієв, в арсеналі екстремістських груп є і інша тактика провокації правоохоронних органів, у тому числі і прямої протидії.

"Можна назвати деякі з них. Наприклад, так звана "Балтимор" - в цьому випадку на одяг декого з учасників акції наносяться кетчуп або інші фарбники, що імітують кров. Потім перед тими, що оточують і представниками ЗМІ учасники акції демонструють одяг, розповідаючи про побої, нібито нанесених співробітниками правоохоронних органів", - сказав глава МВС.

За його словами, є й інші прийоми, коли, наприклад, попереду натовпу пікетників за винагороду виставляються літні люди. "Така тактика на сленгу пікетників позначається терміном "Шапокляк". Або неповнолітні підлітки, так званий "Кіндер-сюрприз", - сказав міністр.

Він додав, що ці і інші тактичні прийоми були вивчені підрозділами органів внутрішніх справ і покладені в основу тактики припинення подібних дій, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Москві нацболи під виглядом весілля планували мітинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути