Ексклюзиви
неділя, 02 березня 2008 10:34

У Москві і Санкт-Петербурзі почалося голосування на виборах президента

У вісім годин ранку в Москві і Санкт-Петербурзі відкрилися виборчі ділянки і почалося голосування на виборах президента Росії. 3284 ділянки в Москві і 1760 - в Санкт-Петербурзі працюватимуть до 20:00 за московським часом. В цілому в списках виборців обох міст налічується близько 11 мільйонів чоловік.

На пост голови держави претендують чотири кандидати: лідер ЛДПР Володимир Жиріновський, глава КПРФ ГеннадійЗюганов, перший віце-прем"єр РФ і кандидат від "Єдиної Росії" Дмитро Медведєв і керівник Демократичної партії Росії Андрій Богданов. Вперше в російській історії у виборчих бюлетенях буде відсутня графа "Проти всіх".

За словами замглави МВС РФ генерала-полковника Олександра Чекаліна, безпеку на президентських виборах забезпечують 450 тисяч співробітників міліції і військовослужбовців внутрішніх військ. Він також повідомив, що весь особовий склад переведений на посилений режим несення служби на строк до п"ятого березня.

У Росії в цілому буде відкрито більше 96 тисяч виборчих ділянок, крім того, 364 ділянки відкриються в 142 країнах за кордоном.

Очікується, що перші попередні результати виборів стануть відомі після 21:00 другого березня за московським часом, коли закриються виборчі ділянки в області Калінінграда. Це пов"язано з тим, що згідно із законом до закриття всіх виборчих ділянок на території країни оповістити які-небудь підсумки виборів заборонено. Остаточні підсумки, за словами глави ЦВК РФ Володимира Чурова, стануть відомі в 10:00 третього березня за московським часом. Офіційні ж підсумки планується підвести в п"ятницю сьомого березня.

На території Росії голосування проходить в 11 часових поясах. Підведення підсумків проходитиме в онлайновому режимі з використанням Державної автоматизованої системи "Вибори". Динаміка поданих за того або іншого кандидата кількості голосів відображатиметься в реальному часі на великих екранах, встановлених в інформаційному центрі "Вибори-2008" в будівлі Центрвиборчкому в Москві. Для роботи в інформаційному центрі ЦВКа акредитовано більше двох тисяч журналістів з Росії і 47 зарубіжних репортерів.

Останні дані за наслідками виборів будуть також доступні на сайті ЦВК Росії. Крім того, їх можна буде дізнатися, пославши запит з мобільного телефону на номер 5503, повідомляє агентство РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «У Москві і Санкт-Петербурзі почалося голосування на виборах президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути