Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2007 13:33

У моргах Аргентини почали оживати люди

За останні два дні відразу в двох лікарнях Аргентини медики констатували смерть пацієнтів, які потім "ожили" в моргах. Один з них, немовля, залишився живий зокрема тому, що морозильна установка в морзі працювала не належним чином.

Бриза Мілагрос народилася дуже недоношеною - 5-місячною. Лікарі однієї з лікарень Буенос-Айреса, що приймали пологи в її матері, близько двох годин боролися за життя новонародженої. Але коли дівчинка перестала подавати ознаки життя, її тіло передали в морг. За чотири години один з працівників моргу почув плач немовляти.

За словами головлікаря Маріо Понзелли, це неймовірно рідкісний випадок. Обстеження показало, що організм Бризи із запізненням прореагував на зусилля лікарів врятувати її. "Це єдине наукове пояснення, яке я можу підібрати до цього випадку", - сказав Понзелла.

Головлікар визнав також, що дівчинці вдалося вижити в морзі завдяки тому, що морозильна установка не функціонувала належним чином. Батьки Бризи вважають її воскресіння справжнім дивом. Батько вже отримав документи про смерть, коли йому зателефонувала дружина й повідомила, що їх маленька донечка жива. "Я й не знаю тепер, як мені реагувати", - говорить щасливий батько.

Буквально за день до цього випадку ще один пацієнт аргентинської лікарні, цього разу в передмісті Буенос-Айреса, був визнаний мертвим, але пізніше теж прокинувся. Тіло 71-річного Хуана Лландора вже поклали в спеціальний мішок і приготувалися транспортувати в морг разом з іншими померлими, коли працівник моргу виявив, що той дихає.

Відкривши в морзі мішок, побачили, що Лландор відкриває і закриває рот, намагаючись дихати. Викликали лікаря, який відвіз літню людину в палату інтенсивної терапії. Проте наступного дня Лландор усе-таки помер, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У моргах Аргентини почали оживати люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути