середа, 13 лютого 2008 08:31

У Миргороді семеро мешканців оголосили голодування

Семеро мешканців Миргорода перед стінами Полтавської обласної прокуратури встановили намет і оголосили безстрокове голодування, вимагаючи розслідувати зловживання мерії Миргорода на 2,5 млн. грн.

Групу голодуючих очолив головний редактор газети "Миргородська правда" Олег Багрій.

"Не добившись правди в Миргороді, своїм голодуванням хочемо привернути увагу обласного прокурора Віктора Войцишена до справи зі зникненням 2,5 млн. гривень державних коштів. Саме таку суму виділили, як державну субвенцію, на ремонт Миргородської загальноосвітньої школи N1 ще в 2002 році. Тоді школа залишилася не відремонтованою, а 2,5 млн. гривень - зникли. А коли ми почали цікавитися долею цієї суми, писати про це матеріали, то приміщення школи почали швидко ремонтувати. Самому ж приміщенню школи - більше ста років. Ремонт, звичайно, зробили і досить швидко – за 1 місяць. Та мешканці Миргорода дуже сумніваються, що за такий короткий термін можна було б освоїти 2,5 млн. грн. До того ж, кошти з державного бюджету виділялися не на ремонт, а на будівництво нового навчального закладу", -заявив О.Багрій.

Страйкарі вважають, що у справі замішаний мер Миргорода Олександр Паутов.

"Він взагалі не виходить до людей, не спілкується. Ми ж хочемо тільки дізнатися, чи вкрав він ці кошти, чи ні, а то по цій справі виходить якесь замкнуте коло: обласна прокуратура відсилає справу до УМВС в Полтавській області, а ті – назад їм. Отак перекидаються цією справою державні органи ще", - сказав О.Багрій.

Голодувальники вважають, що прокуратура і мерія Миргорода умисне затягують розслідування кримінальної справи, оскільки гроші були незаконно використані для інших цілей.

З учасниками акції зустрівся заступник прокурора області Анатолій Мельник. "Однак всі питанні не вирішені. Ми ще постоїмо тут, а за два дні можемо повернутися до Миргороду і вжити більш серйозніші заходи, навіть перекривати дороги", - заявили страйкарі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Миргороді семеро мешканців оголосили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути