Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 20:16

У Мінську ухвалені вироки десяткам опозиціонерів

Районні суди Мінська винесли вироки більше 40 учасникам демонстрації, які були затримані 25 березня. Список тих людей, відносно яких судді вже ухвалили рішення, публікує "Хартія"97".

Затриманих засуджують до адміністративних арештів на строк до 15 діб і виплати штрафів на суму до 30 "базових величин" (одна "базова величина" в республіці еквівалентна 35 тисячам білоруських рублів, що складає близько 16 доларів). Тільки у одному випадку, як повідомляється, судді ухвалили виправдувальний вирок.

За інформацією видання, процеси за участю опозиціонерів проходять майже у всіх районних судах Мінська. Очевидці, на яких посилається "Хартія"97", відзначають, що багато хто із затриманих демонстрантів доставлений до судів побитими.

Нагадаємо, що 25 березня представники білоруської опозиції провели традиційний хід на честь дня підстави Білоруської народної республіки (Дня волі). Власті відмовилися пустити демонстрантів на площу Якуба Коласа в центрі міста. Після того, як опозиціонери спробували прорвати оточення, хода була розігнана.

Білоруські ЗМІ повідомляли, що було затримано більше ста чоловік. МВС підтвердило затримання 88 демонстрантів. При розгоні ходи, як повідомлялося, десятки опозиціонерів були побиті. Точних даних про кількість постраждалих поки немає, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську ухвалені вироки десяткам опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути