Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2007 14:49

У Мінську стало більше алкоголіків

Начальник ГУВД Мінгорісполкома генерал-майор міліції Анатолій Кулешов повідомив, що "міліція оголосила війну особам, які нелегально поставляють до Мінська спиртовмісну рідину і реалізовують її по точках". Також "на особливому контролі у міліції знаходяться громадяни, які постійно реалізують спиртні напої з рук".

"Виходячи з аналізу скоєних правопорушень в даній сфері, третя частина порушників - пенсіонери, а кожен двадцятий - водій таксі", - повідомив генерал-майор міліції.

За словами Анатолія Кулешова, в парках таксомоторів Мінська співробітники міліції "роз"яснили таксистам міри кримінальної і адміністративної відповідальності за нелегальне розповсюдження алкоголю, а також провели роз"яснювальну роботу з пенсіонерами за місцем їх проживання", повідомляє "Інтерфакс".

За даними міліції в Мінську в поточному році зареєстровано більше 100 отруєнь алкоголем, що призвели до смерті, з яких більшість відбулася через передозування алкогольної продукції промислового виробництва, п"ять чоловік померло після вживання нехарчового спирту.

"У Мінську намітилася тенденція, коли жінки і підлітки все частіше вживають спиртне... Якщо порівняно недавно на 100 чоловіків-алкоголіків доводилася одна жінка-алкоголік, то зараз це співвідношення 10 до 4", - повідомив Анатолій Кулешов.

Критичні цифри вживання алкоголю на душу населення - в Білорусі в даний час вона складає 10,6 літра в рік на душу населення, - а критичний поріг, за яким починаються процеси деградації особи, Всесвітня організація охорони здоров"я визначає у вісім літрів, повідомляє Телеграф.by.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську стало більше алкоголіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути