Ексклюзиви
пʼятниця, 29 лютого 2008 13:25

У Менському зоопарку показали дивовижних фазанчат

Ці пташенята вивелися взимку, чого досі не було в жодному зоопарку України. Їхні батьки, пара золотих фазанів, досі не мали потомства, хоча прожили понад половину пташиного віку.

Ці четверо золотих фазанят народилися новорічної ночі. Однак працівники зоопарку повідомили про них лише зараз, коли пташенята вкрилися пір"ям. Боялись наврочити, адже малюки двічі виняткові. По-перше – народились взимку, чого у фазанів не буває. По-друге, їхні батьки досі не мали потомства, хоча прожили у зоопарку понад половину пташиного віку – сім років.

Зінаїда Чірва, директор Менського зоопарку: "Я бачила, що вона насиджує яйця, фазанка, але не думала, що з цього щось вийде. Всього в кладці було п"ять яєць, вивелось 4 фазани і ми боялися дуже, що вони можуть не вижити".

Новонароджених золотих фазанят із мамою одразу перевели до тераріуму. Тут постійно 25 градусів тепла. Поруч крокодил та тропічні рибки. Місцеві зоологи поки не знайшли пояснення для фазанів-зимородків. Самотній красень-тато залишився у пташнику. 10 років тут не міняли раціону, режиму прибирання, освітлення та температуру. Тільки на місце старенької служниці прийшла молода.

Олег Поясник, зоолог: "Розумного пояснення тут не може бути ніякого. Це можна пояснити тільки, мабуть, тим, що це було в новорічну ніч, а в новорічну ніч трапляються дива. Природа багата на дива. Ми маємо одне із них".

По наукову допомогу працівники зоопарку звернулись до колег з Миколаєва та Києва – у тамтешніх звіринцях масово розводять фазанів. А поки зимородків підсилено харчують. До фазанячого раціону, який тотожній їжі домашньої курки, пташенята щодня отримують варені курячі яйця та сир, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У Менському зоопарку показали дивовижних фазанчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути