четвер, 02 грудня 2010 17:04

У Мексиці встановили рекорд з убивств мерів та поліцейських (ФОТО)

У місті Меокі на півночі Мексики невідомі розстріляли шефа поліції Ермілу Гарсіа Кіноньес. Вона пробула главою правоохоронних органів цього мексиканського міста лише 50 днів. Це найкоротший термін перебування на зазначеній посаді, перерваний через вбивство.

Тіло 38-річної поліцейської виявили увечері в середу, 1 грудня, на околиці міста. Свідків її вбивства поки знайти не вдалося. За даними слідства, главу поліцейського управління Меокі розстріляли із засідки. Кіноньес була першою жінкою, яка стала шефом міської поліції в північному мексиканському штаті Чіуауа. На свій пост вона була призначена 10 жовтня.

Робота поліцейського стала настільки небезпечною на півночі Мексики, що перед владою постала гостра проблема комплектації територіальних управлінь кадрами.

Наприклад, 20 жовтня 20-річну студентку-кримінолога Марісоль Валлес Гарсію призначили шефом поліції в мексиканському містечку Гуадалупе, що розташоване недалеко від найнебезпечнішого міста країни - Сьюдад-Хуареса. За повідомленням мерії, інших кандидатів на цей пост просто не знайшлося.

Штат Чіуауа вже давно став ареною боротьби наркомафії з урядом країни. З початку цього року в місті Сьюдад-Хуарес сталося понад 2000 вбивств. Округ Валле Хуарез, що розташований у 80 кілометрах від нього, також не відрізняється спокоєм. Минулого тижня невідомі бандити на вулиці розстріляли мера міста Пракседіс Герреро.

Зазначимо, що війна наркокартелів у Мексиці забрала 28 000 тисяч життів з моменту приходу до влади президента Феліпе Кальдерона в грудні 2006 року. З початку цього року в Мексиці вбито 11 мерів міст.

Inright

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці встановили рекорд з убивств мерів та поліцейських (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути