Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 17:47

У Мадриді проходять криваві антифашистські маніфестації (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Мадриді в четвер вдень проходить страйк і маніфестація студентів ВНЗ і учнів старших класів середніх шкіл, протестуючих проти дій фашистських угруповань в країні.

Тисячі представників молоді прямують в даний час від столичної площі Легаспі до залізничного вокзалу Аточа, щоб виразити свій протест проти дій ультраправих і пасивності уряду в боротьбі з ними.

Площа Легаспі була вибрана для початку маніфестації невипадково: саме тут 11 листопада був звірячо убитий військовослужбовцям, що дотримуються фашистської ідеології, 16-річний Карлос Хав"єр Паломіно.

Студенти коледжу ім. Тірсо де Моліна піддалися нападу з боку озброєних "ультра" тільки за те, що носили значки з антирасистськими гаслами.

Ряд ультраправих угруповань Іспанії оголосили нещодавно про створення так званого Національного фронту, який має намір брати участь в парламентських виборах в березні майбутнього року.

У Іспанії з 1936 по 1975 рік існувала тоталітарна диктатура фашистського типу. Цей режим надалі ніколи не був офіційно засуджений іспанським парламентом. У країні досі діють декілька десятків партій і угрупувань, об"єднуючих прихильників диктатури, повідомляє РИА "Новости".

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Мадриді проходять криваві антифашистські маніфестації (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути