пʼятниця, 02 жовтня 2009 13:01

У людства змінився найдавніший предок (МАЛЮНКИ)

Палеонтологи змістили найстародавнішого предка людини з його п"єдесталу. Місце австралопітека на ім"я Люсі зайняла ардіпітек Арді - представник виду Ardipithecus ramidus. Відразу декілька статей, присвячених Арді, з"являться в журналі Science. Коротко про відкриття пише National Geographic.

Перші останки представників роду Ardipithecus були виявлені в Ефіопії в 1992 році. Скелет, описаний в серії нових досліджень, знайшли в 1994 році. Через надзвичайно поганий стан кісток вченим було потрібно 15 років для їх витягування з породи та аналізу. За підсумками цієї роботи дослідники уклали, що Арді, яка жила близько 4,4 мільйонів років назад, є найстарішим з відомих предків людини. Вік Люсі складає 3,2 мільйона років.

A. ramidus поєднує як розвинуті, так і примітивні риси, характерні для стародавніх мавп. Зокрема, Арді вибирала різні способи пересування залежно від ситуації. Аналіз скелета показав, що по землі A. ramidus пересувалися на двох задніх кінцівках, а по деревах лазили на всіх чотирьох. Виявлення Арді доводить, що в еволюції людини була довга перехідна стадія, про яку до цих пір ученим не було відомо.

На даний момент не всі вчені впевнені, що  A. ramidus є прямим предком людини. Критики такої точки зору вважають, що Арді могла належати до бічної гілки еволюції. Для доказу правомірності однієї з цих версій необхідні додаткові дослідження.

Dailymail

Зараз ви читаєте новину «У людства змінився найдавніший предок (МАЛЮНКИ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути