вівторок, 25 грудня 2007 19:38

У Луганській області виявили 38 незаконних розробок надр

Держекоінспекція в Луганській області спільно з управлінням СБУ і територіальним управлінням "Держміськпромнагляду" при проведенні спільних перевірок дотримання природоохоронного законодавства на території Перевальського, Антрацитовського, Лутугинського, Краснодону районів і міста Червоний Промінь виявили 38 незаконних розробок надр і видобутку корисних копалин. З них добутку піску - 7, кам"яного вугілля - 14, каменя пісковика - 17.

Про це в ході апаратної наради у голови облдержадміністрації Олександра Антипова, на якому розглядалося питання дотримання законодавства про надра і здійснення державного контролю за їх використанням і охороною, повідомив начальник Держекоінспекції в Луганській області Анатолій Гацко.

За його словами, в правоохоронні органи за результатами перевірки направлено 12 матеріалів. За останній місяць були збуджені кримінальні справи по фактах незаконного втручання в екосистему природного заповідного фонду: ботанічному пам"ятнику природи "Балка Плоска" завдана шкоди на суму 1 млн. 973 тис. грн. (добування піску), заповіднику "Іллірійський" на суму понад 16 млн. грн. (видобуток вугілля).

Губернатор Антипов доручив головам райдержадміністрацій спільно з територіальними органами, які здійснюють державний контроль за розробкою і охороною надр, негайно прийняти дієві заходи для припинення несанкціонованого видобутку корисних копалин, передає "УНІАН".

Зараз ви читаєте новину «У Луганській області виявили 38 незаконних розробок надр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути