субота, 25 серпня 2007 12:29

У Луцьку сьогодні святкують День міста

Лучани святкують сьогодні День міста - цього року виповнюється 922-роки з моменту першої писемної згадки про Луцьк, зафіксованої у Іпатіївському літописі.

О 10-й годині в Луцькому замку розпочався і зараз триває Міжнародний молодіжний фестиваль історичного фехтування і реконструкції історичних подій "Сталева троянда". Там же проходить Міжнародний ярмарок за участю майстрів народної творчості.

О 13-й год. в замку розпочнеться фестиваль ковальства та флористичного мистецтва "Солом`яна птаха" та фестиваль дзвонарського мистецтва "Благовіст Волині". А поблизу замку відкриється виставка робіт художників м. Луцька "Луцький вернісаж".

Крім того, у рамках святкових заходів у народному домі "Просвіта" впродовж дня відбуватиметься відкритий перегляд конкурсних робіт ІІІ фестивалю професійного та аматорського кіно "Моє місто-моє життя".

Спортивні змагання теж заплановані у святковій програмі відзначення Дня міста. Відтак, відбудеться відкрита першість міста з тенісу, відкрита першість міста зі стрітболу та змагання з армреслінгу.

У святковому концерті з нагоди свята візьмуть участь не тільки творчі колективи міста, а й фольклорні колективи з Іспанії, Литви та Туреччини. Концерт відбуватиметься біля центрального входу в парк культури і відпочинку ім. Лесі Українки.

Завершиться святкування Дня міста Луцька традиційним феєрверком, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку сьогодні святкують День міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути