вівторок, 17 червня 2008 13:54

У Лондоні відбулося перше в історії вінчання священиків-геїв

У Лондоні відбулося перше в історії вінчання двох священиків-гомосексуалістів. Засудити це вже встигла Англіканська церква, назвавши церемонію такою, що суперечить всім церковним канонам.

Як повідомила напередодні газета Sunday Telegraph у прев"ю свого сьогоднішнього номера, двоє священнослужителів обвінчалися минулого місяця в церкві Святого Бартоломія в Лондоні. Випадки благословення священиками одностатевих союзів були відомі й раніше, але повноцінну церемонію одруження гомосексуалістів провели вперше в історії Англіканської церкви. Вона практично нічим не відрізнялася від традиційного вінчання. Молодята під звуки церковних гімнів обмінялися обручками, заприсяглися один одному у вірності й причастилися.

Прес-секретар Англіканської церкви Лу Хендерсона засудив священиків-геїв, що обвінчалися, заявивши, що церемонія, описана журналістами, порушує всі церковні канони, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні відбулося перше в історії вінчання священиків-геїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути