Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2007 09:24

У Лівані спалахнули сутички між прихильниками опозиції і правлячої коаліції

У Тріполі, на півночі Лівану, у вівторок увечері спалахнули сутички між прихильниками опозиції і правлячої коаліції. За попередніми даними, загинули двоє і ще семеро отримали поранення. Сутички в кварталі Абі Самра спровокували фундаменталісти з руху "Таухід" і члени молодіжної партії "Катаїб Тараблус", що підтримує блок парламентської більшості Саада Харірі. Поліції та армійським патрулям вдалося до півночі відновити порядок. У 370-тисячному місті введена комендантська година.

Столиця Північного Лівану залишається небезпечним вогнищем усобиці. Наприкінці січня ліванська армія проводила там спецоперацію після кровопролиття в районах Таббана і Джебель-Мунсіф, які населені ворогуючими фракціями сунітів і алавітів. Тоді було арештовано понад 200 людей – призвідників погромів.

У травні спалахнув заколот ісламістських екстремістів у таборі палестинських біженців Нахр аль-Барід, що був придушений військами на початку вересня. Було знищено 222 бойовики і понад 200 взято в полон. При виконанні військового обов"язку загинули 170 солдатів і офіцерів, близько 500 отримали поранення, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Лівані спалахнули сутички між прихильниками опозиції і правлячої коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути