Ексклюзиви
понеділок, 28 січня 2008 08:23

У Лівані 7 осіб загинули в сутичках з поліцією

Семеро людей загинули в результаті зіткнень демонстрантів і поліції, що стались у неділю в столиці Лівану – Бейруті, повідомляє AFP з посиланням на представників опозиційної партії "Амаль". За їх даними, серед загиблих четверо активістів руху "Хизбалла" і один представник партії "Амаль". Ще не менш як 14 осіб, що брали участь в акціях протесту, отримали поранення. Керівництво "Амаль" закликало своїх прихильників не брати участь в акціях протесту, що вилились у масові сутички з поліцією.

Акції протесту, учасники яких висловлювали незадоволення відключеннями електрики в столиці Лівану, почались у неділю вранці і носили мирний характер до того часу, поки не стало відомо про загибель члена партії "Амаль", повідомляє Reuters. Представники опозиції стверджують, що їхній соратник був убитий поліцейськими,  які намагалися розігнати мирну демонстрацію, поліція свою причетність до загибелі активіста "Амаля" заперечує.

Учасники акцій протесту до вечора неділі перегородили вулиці в деяких районах Бейрута, зокрема, шосе, що веде в аеропорт, палаючими автомобільними покришками, і закидали поліцейських камінням і пляшками із запалювальною сумішшю. Поліція у відповідь відкрила попереджувальний вогонь у повітря.

Заворушення в Бейруті стали наймасовішими подіями від часу сутичок прихильників опозиційних рухів з проурядовими силами на початку 2007 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Лівані 7 осіб загинули в сутичках з поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути