Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 11:48

У літак ірландського прем"єра вдарила блискавка

У літак ірландського прем"єр-міністра Берті Ахерна ударила блискавка, постраждалих немає.

Берті Ахерн прямував до Белфаста на святкування, присвячені десятим роковинам підписання Угоди Страсної п"ятниці (GoodFridayAgreement) про мирне врегулювання конфлікту в Північній Ірландії. Угода, що також називають Белфастською, або Стормонтською, була підписана в палаці Стормонт поблизу Белфаста 10 квітня 1998 року - на цю дату тоді випала Страсна п"ятниця, через що документ і отримав свою основну назву.

"Блискавка ударила в літак в той момент, коли він підлітав до Белфаста. Все гаразд", - мовиться в заяві представника ірландського уряду.

За інформацією агентства, у момент інциденту на борту літака знаходилися вісім пасажирів, серед яких був прем"єр-міністр Ірландії Берті Ахерн, а також четверо членів екіпажа.

Угода Страсної п"ятниці стала першим крупним внутрішньополітичним успіхом лейбористського уряду Тоні Блера. Не меншу роль в ньому зіграли прем"єр-міністр Берті Ахерн, який прийшов до влади в Ірландії 1997 році, а також тодішній президент США Біл Клінтон, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У літак ірландського прем"єра вдарила блискавка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути