Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2007 12:36

У Лас-Вегасі вибрали наймогутнішу жінку (ФОТО)
8

 В суботу у Лас-Вегасі відбувся конкурс Міс Олімпія 2007. У змаганні брали участь одні з "наймужніших" жінок, що приїхали з усіх кінців Америки.

Переможницею стала Айріс Кайл. Це її третя перемога на подібному змаганні. Айріс Кайл перемагала також у  2004 і 2006 році.


Початком сучасних змагань з бодібілдінгу для жінок вважаються 70 роки, коли конкурс "Найкраща у світі" під керівництвом Джорджа Ліндера мав приголомшуючий успіх - і це, не дивлячись на те, що тоді жінки виходили на сцену у туфлях на високих підборах.

У 1980 році Національний комітет з фізичної культури США провів перший чемпіонат серед жінок, а Міжнародна федерація бодібілдінгу санкціонувала проведення першого конкурсу на титул "Міс Олімпія".

Першою широко відомою культуристкою була Ліза Лайон, яка поєднала демонстрацію м"язів з танцювальними рухами. Це поєднання є відмітною особливістю жіночих конкурсів до цього часу.

Титул "Міс Олімпія" вперше завоювала Рейчел Макліш, чия витончена, спокуслива статура у поєднанні з мускулистістю і особистою чарівністю встановили стандарт досконалості, до якої відтоді прагнуть всі жінки, які  займаються бодібілдінгом.

Кори Еверсон і Лінда Мюррей домінували на сцені у  80 і 90 роки - кожна з них по шість разів ставала владаркою титулу "Міс Олімпія". За ними була  Кім Чижевські, триразова переможниця цього конкурсу. Її неймовірно розвинена мускулатура стала приводом до  палких дискусій, які не стихали досі, про естетичність зовнішності жінки-культуристки, повідомляє ТОПНьюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Лас-Вегасі вибрали наймогутнішу жінку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути