Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 19:16

У Ладані побудували десять котелень

Селище Ладан Прилуцького району Чернігівщини раніше опалювали котельнею підприємства "Пожмаш". 2006-го воно збанкрутіло та заборгувало за газ 1 млн 600 тис. грн. Стару котельню передали на селищний баланс. Разом із нею і 35 км таких же мереж, багатоквартирні будинки з гнилими трубами і дірявими дахами.

Селище мало шанси залишитися на зиму без тепла.

Задля будівництва котелень ладанцям колишній губернатор Чернігівщини Микола Лаврик і його заступники відмовилися від грошей, які держава виділила їм на квартири. Перерахували 1,5 млн грн. З обласного бюджету дали ще 2,5 млн грн. Отримали близько 500 тис. за субвенцією.

— Першу міні-котельню запустили 19 жовтня 2006 року. Зараз їх уже десять: дев"ять працюють на газі й одна від електрики, — каже селищний голова Святослав Стеценко, 39 років. — Усі ще треба дообладнувати. Працюють котельні поки що в режимі пусконаладки. Цього року поміняли частину труб до будинків і всередині п"яти будівель. Наступного року на черзі ще шість. А всього багатоповерхівок (два–п"ять поверхів) у Ладані —  21. Окремі котельні тепер опалюють школу і профтехучилище. До інших підключено по  декілька будинків.

На реконструкцію системи теплозабезпечення Ладана вже використано до 8 млн грн. Гроші надходили з обласного й державного бюджетів.

Зараз ви читаєте новину «У Ладані побудували десять котелень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути