Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 15:57

У Кривому Розі небезпечні отрутохімікати лежать просто неба

Майже триста тонн отрутохімікатів у цистернах виявили правоохоронці на залізничній станції у Кривому Розі. Екологи заявляють, що небезпечна знахідка є реальною загрозою довкіллю, життю та здоров"ю людей.

Хімікати потрапили на криворізьку станцію з Херсонської області. Там одному з підприємств ще 2 роки тому Міністерство охорони навколишнього природного середовища виділило 800 тисяч гривень на їх утилізацію. Потім виявилось, що фірма відзвітувала про виконання робіт фіктивними актами, гроші привласнила, а хімікати залізницею відправила до сусідньої області, – розповів головний інспектор з питань охорони довкілля Дніпропетровської області Дмитро Шибко.

Отруйні речовини лежать просто неба на непристосованому майданчику. Тара потрохи руйнується, і хімікати потрапляють у землю, повітря та воду. Утім, утилізувати небезпечні відходи поки не можна.

Служба безпеки України порушила кримінальну справу щодо розкрадання бюджетних коштів. Доки триває слідство, хімікати є речовими доказами, тож знищенню не підлягають, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «У Кривому Розі небезпечні отрутохімікати лежать просто неба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути