середа, 19 вересня 2007 18:00

У кратері перуанського метеорита замість радіації знайшли сірку і миш"як

Співробітник перуанського інституту ядерної енергії Ренан Рамірес заявив, що група експертів, що дослідила  кратер, який з"явився 15 вересня, не знайшла в ньому слідів радіації, і припустив, що хвороба населення викликана з"єднаннями сірки і миш"яку, що потрапили в повітря після удару.

Відсутність радіації виключає гіпотезу, що розглядалася раніше, про те, що впав штучний супутник Землі. Рамірес вважає, що сильний удар, що супроводжувався значним підвищенням температури, став причиною того, що з грунту потрапили в повітря отруйні речовини: швидше за все, з"єднання сірки або миш"яку.

Фахівець з метеоритів Урсула Марвін, не оспорюючи цього припущення, сумнівається, що удар був проведений саме метеоритом. Дія метеорита дуже поверхнева, вона не могло б "вибити" стільки газів з грунту.

Випаровування безпосередньо біля кратера дуже сильні. Поліція обгородила кратер, про всяк випадок власті розпорядилися не пускати до нього сторонніх.

У селі Каранкас обладнаний спеціальний пункт медичної допомоги, куди звернулося вже більше двохсот чоловік. Стан пацієнтів не викликає побоювань, проте в найближчі декілька місяців з міркувань обережності їм доведеться пройти декілька додаткових перевірок. Жителі скаржаться також на стан худоби, яка поводиться дивно і не їсть.

Проби, узяті ученими, відправлені на аналіз. Висновок фахівців з інституту геофізики очікується в четвер, 20 вересня, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «У кратері перуанського метеорита замість радіації знайшли сірку і миш"як». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути