четвер, 29 травня 2008 09:54

У Конотопі під 2-метровим шаром землі загинув будівельник

Двоє будівельників опинилися під землею внаслідок обвалу траншеї під Конотопом, що на Сумщині. Одного постраждалого визволили з-під завалу, життя іншого врятувати не вдалося. 29-річний чоловік загинув під 2-метровим шаром землі.

Нещасний випадок стався на будівельному майданчику під час облаштування водовідведення та каналізації 5-поверхівки.

У траншеї, глибиною близько 4-х метрів, обвалився ґрунт. Двоє працівників опинилися у пастці. Один із них встиг покликати допомогу, адже його обличчя лишилося не засипаним.

35-річного чоловіка відкопали будівельники та працівники МНС і передали лікарям швидкої. Його стан задовільний. Місце знаходження іншого було невідоме – тож траншею довелося розчищати на великій площі.

Спершу землю розгрібали екскаватором, далі лопатами та руками, щоб не зачепити постраждалого будівельника. 29-річного чоловіка намагалися реанімувати за допомогою апарату захисту органів дихання.

МНСники зробили усе можливе для порятунку людини, втім зусилля виявилися марними.

Олександр Агєєв, керівник центру пропаганди ГУ МНСУ в Сумській області: "На місці події працювали 9 рятувальників. Близько півгодини знадобилося, щоб дістати з-під завалу першого постраждалого. Інший постраждалий знаходився на глибині двох метрів, і щоб дістати його, знадобилося більше часу – близько двох годин".

За попередніми даними, обвал ґрунту стався через порушення заходів безпеки під час облаштування траншеї. Причини та обставини трагедії нині з"ясовує слідча комісія, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «У Конотопі під 2-метровим шаром землі загинув будівельник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути