Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2007 20:03

У Колумбії знайшли величезні поклади золотої руди

У Колумбії знайдено родовище золота, яке може увійти до десятки найбільших в світі. Як повідомляє агентство AFP, про це заявив колумбійський міністр гірничодобувної промисловості і енергетики Ернан Мартінес, пославшись на іноземну компанію, що зробила відкриття.

Чиновник відмовився назвати цю компанію, але відзначив, що її акції котируються на біржах в Лондоні і Нью-Йорку. За словами Мартінеса, офіційна заява про відкриття родовища компанія, ймовірно, зробить в лютому 2008 року. Міністр додав, що поклади золота розташовані в департаменті Толіма у відносно досяжному районі.

У компанії заявили колумбійській владі, що освоєння родовища обійдеться приблизно в два мільярди доларів, і що добування планується почати в 2011 році.

У 2006 році об"єм здобутого в Колумбії золота склав 15,6 тонни. Його експорт приніс країні 281 мільйон доларів. Очікується, що з введенням в лад відкритого родовища об"єм здобичі подвоїться, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У Колумбії знайшли величезні поклади золотої руди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути