четвер, 27 березня 2008 11:49

У колумбійських повстанців вилучили 30 кілограмів урану

Представники правоохоронних органів Колумбії в середу оголосили, що в одному з укриттів повстанців Революційних збройних сил Колумбії виявлено близько 30 кілограмів урану.

Радіоактивні матеріали, заявили представники правоохоронних органів Колумбії, були знайдені в одному з укриттів бойовиків РЗСК, розташованому в декількох кілометрах на південь від Боготи. Це перший в історії випадок, коли у повстанців з РЗСК, більше 40 років ведучих боротьбу з владою, вилучаються радіоактивні матеріали.

"За попередніми даними, бойовики РЗСК були посередниками на чорному ринку радіоактивних матеріалів. Продаж урану - один із способів, який вони використовують, щоб заробити гроші", - пояснив один з колумбійських експертів по боротьбі з тероризмом. Вірогідність того, що уран був потрібний РЗСК для створення так званої "брудної бомби", він категорично виключив.

Колумбійські правоохоронні органи раніше заявляли, що в комп"ютерах, вилучених 1 березня на базі РЗСК на території Еквадору, були виявлені дані, що стосуються закупівель повстанцями радіоактивних матеріалів. Тоді повідомлялося, що близько 50 кілограмів урану повстанцям допоміг придбати президент Венесуели Уго Чавес. Венесуельський лідер ці звинувачення категорично відкинув, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «У колумбійських повстанців вилучили 30 кілограмів урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути