вівторок, 25 червня 2019 15:30

У Київському бронетанковому заводі повідомили про недостовірну інформацію в ЗМІ

У Київському бронетанковому заводі повідомили про недостовірну інформацію в ЗМІ
На КБТЗ наголосили, що усі комплектуючі придбали виключно за власні обігові кошти. Фото: kbtz.com.ua

Повідомлення програми "Наші гроші" про посадових осіб ДП "Київський бронетанковий завод", які нібито поставили старі комплектуючі під виглядом нових, не відповідає дійсності і є брехнею.

Це випливає з пояснень, наданих столичним підприємством.

Там спростували інформацію про те, що придбані запчастини не відповідали технічним вимогам і поставлені за завищеними цінами.

За інформацією КБТЗ, за результатами тендеру від 10.08.2018 було придбано запчастин до танків Т-72 у Торгового дому "Партсет", який запропонував найнижчу ціну. Серед отриманої продукції – гідроамортизатори, катки підтримуючі, торсіони тощо. Згідно із договором на зберігання від 02.10.2018 КБТЗ прийняв від ТОВ "Партсет" ще й запчастини до БТР-3Е, серед яких – колісні редуктори, мости, лебідки, важелі на загальну суму 5,3 млн грн. У грудні ці запчастини було оприбутковано для подальшого використання у рамках гарантійного та відновлювального ремонту БТР-3.

Заводська прийомка документально підтвердила, що придбані комплектуючі мають другу категорію якості. Це означає, що вони є фактично новими, тобто такими, які не були у вжитку, але певний час зберігалися на складах. Для кращого розуміння пояснимо, що першу категорію продукції можна придбати виключно на заводах виробниках країни-агресора. А це, як відомо, у нинішніх умовах неможливо.

Частину закуплених комплектуючих вже встановлено на бойову техніку ЗСУ, яку ремонтували на КБТЗ. Здійснено усі необхідні випробування, їх підтверджено і прийнято військовою прийомкою Міноборони. До речі, цей факт є красномовним, з огляду на складні взаємини Укроборонпрому і військової прийомки Міноборони.

Інші запчастини придбано як складський запас, який зберігається у відповідних приміщеннях підприємства. На заводі пояснюють це тим, що мають гарантійні зобов'язання з ремонту та відновлення 44 одиниць БТР-3ДА. Тож потребують відповідного ремонтного фонду, адже армійці не повинні чекати, доки буде здійснено належні закупки.

На КБТЗ наголосили, що усі комплектуючі придбали виключно за власні обігові кошти. У процесі відновлення техніки ЗСУ не було використано жодної гривні бюджетних коштів. Згадані запчастини не планували встановлювати у рамках ДОЗ на нові вироби. Тож абсурдно казати про якісь зловживання із бюджетними коштами, про що пишуть так звані "антикорупціонери".

Наразі увесь товар знаходиться на КБТЗ. Там готові організувати екскурсію для журналістів і "антикорупціонерів" з "Наших грошей", аби ті на власні очі пересвідчилися у високій якості продукції і усвідомили, що вчергове увели суспільство в оману і поширили безсоромну брехню.

Зараз ви читаєте новину «У Київському бронетанковому заводі повідомили про недостовірну інформацію в ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути