середа, 20 серпня 2008 14:26

У київських супермаркетах продають жовті кавуни

Мережа київських супермаркетів цього літа почала продавати раніше небачені ягоди - кавуни, абсолютно жовті усередині.

За ціною кавуни - в два-три рази дорожчі за звичайні. Привозять їх з Іспанії. Продавці запевняють, що на смак вони нічим не поступаються звичайним, серпневим: цукрові і дуже соковиті. І нарікань на них поки не було.

Фахівці з Національного аграрного університету розповіли, що батьківщина жовтих кавунів - Африка. Проте зараз їх вирощують і в Азії. Наприклад, жовті ягоди давно вже стали улюбленим десертом у Китаї, В"єтнамі, Кореї, Таїланді. Ростуть вони і в Європі: Італії, Іспанії. Наприклад, нещодавно селекціонери з Астрахані вивели свій сорт жовтого кавуна і назвали його "Місячним". Тільки поки його не продають так масово, як заморських родичів.

Жовті кавуни на смак не дуже відрізняються від традиційних, з червоною "начинкою". Але є у них свої особливості - скажімо, незвичайний присмак манго або солодкий гарбуз. Кісточки також нагадують гарбузові. Такі кавуни можна солити, маринувати і навіть смажити.

Жовтий кавун – найбільш "чистокровний". Він не схрещений з іншими фруктами. Колір ягода змінила в результаті багаторічних експериментів з насінням дикого кавуна, м"якоть якого насправді жовта, повідомляє glavred.info

Зараз ви читаєте новину «У київських супермаркетах продають жовті кавуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути