Мережа київських супермаркетів цього літа почала продавати раніше небачені ягоди - кавуни, абсолютно жовті усередині.
За ціною кавуни - в два-три рази дорожчі за звичайні. Привозять їх з Іспанії. Продавці запевняють, що на смак вони нічим не поступаються звичайним, серпневим: цукрові і дуже соковиті. І нарікань на них поки не було.
Фахівці з Національного аграрного університету розповіли, що батьківщина жовтих кавунів - Африка. Проте зараз їх вирощують і в Азії. Наприклад, жовті ягоди давно вже стали улюбленим десертом у Китаї, В"єтнамі, Кореї, Таїланді. Ростуть вони і в Європі: Італії, Іспанії. Наприклад, нещодавно селекціонери з Астрахані вивели свій сорт жовтого кавуна і назвали його "Місячним". Тільки поки його не продають так масово, як заморських родичів.
Жовті кавуни на смак не дуже відрізняються від традиційних, з червоною "начинкою". Але є у них свої особливості - скажімо, незвичайний присмак манго або солодкий гарбуз. Кісточки також нагадують гарбузові. Такі кавуни можна солити, маринувати і навіть смажити.
Жовтий кавун – найбільш "чистокровний". Він не схрещений з іншими фруктами. Колір ягода змінила в результаті багаторічних експериментів з насінням дикого кавуна, м"якоть якого насправді жовта, повідомляє glavred.info
Коментарі